Zalm in kerrieroomsaus met frietjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de preiwitten en snipper ze in fijne ringen. Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de preiwitten toe en kruid ze met het kerriepoeder. Roer goed om tot de geuren vrijkomen. Bestrooi de groenten met de bloem. Blus met de warme visbouillon en de room en laat de saus 10 minuten indikken op een zacht vuur.
-
2
Pers het sap uit de citroen. Snipper de dille. Voeg de dille samen met de erwtjes toe aan de saus. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
-
3
Bestrijk de zalm met olijfolie en kruid hem met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de zalm aan beide kanten gaar. De zalm mag vanbinnen nog rosé zijn.
-
4
Verhit de Airfryer tot 200°C. Bak de frietjes in de Airfryer in zo’n 8 minuten knapperig en krokant.
-
5
Serveer de zalm met het romige prei-kerriesausje en geef er de frietjes bij. Werk af met de extra dille.