Recept

Wraps met warmgerookte zalm en knolselderslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat is warmgerookte zalm? 

Er bestaan twee manieren om zalm te roken: warm roken en koud roken. Koudgerookte zalm wordt bij maximaal 25 à 35°C gerookt, warmgerookte zalm boven een heet vuur. Zo bereikt de vis een kerntemperatuur van 72°C. Doordat warmgerookte zalm volledig gegaard is, is hij wat steviger en ook langer houdbaar. Zalm kan hangend of liggend gerookt worden. Wordt hij hangend gerookt, dan wordt hij vaak opgehangen aan een touwtje. Dat zit dan dikwijls nog vast aan de vis. Evengoed vind je ’m zonder touwtje en versneden in de supermarkt.

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en boen de appel schoon. Rasp de knolselder en de appel grof en bedruppel ze met het citroensap.

  2. 2

    Snipper de bieslook fijn. Meng de knolselder, de appel, de bieslook, de yoghurt en de mayonaise onder elkaar en kruid het mengsel met peper en zout.

  3. 3

    Beleg het midden van de wraps met de knolseldersalade en leg er stukjes warmgerookte zalm op. Rol de tortilla op en serveer hem meteen of bewaar hem in boterpapier in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wraps met warmgerookte zalm en knolselderslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!