Recept

Sandra Bekkari's citroencakejes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat de cakejes niet afkoelen in het muffinblik, want dan worden de papiertjes wak door de condens. Laat ze liever afkoelen op een rooster. Bewaar ze nadien op kamertemperatuur. In de koelkast zullen ze uitdrogen.

Je kunt van het beslag ook één grote citroencake bakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de schil van 1 citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers het sap uit 1 helft van de citroen. Klop de eieren luchtig met de honing.

  2. 2

    Meng de yoghurt, het citroensap, de citroenschil en de olijfolie onder de eieren. Voeg het amandelpoeder, het kokospoeder, het havermoutmeel, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het chiazaad en het zout toe.

  3. 3

    Bekleed een muffinvorm met cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Snij de tweede citroen in halve schijfjes. Werk de cakejes af met een half schijfje citroen en het extra chiazaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sandra Bekkari's citroencakejes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!