Frisse zalmquiche met ricotta en spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een vierkante vorm (20 x 20 cm) met het kruimeldeeg. Leg een vel bakpapier met bakknikkers op het kruimeldeeg en bak het deeg 10 minuten blind voor in de oven. Neem de bodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakknikkers en laat de bodem even drogen aan de lucht.
-
2
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Hak de spinazie en de helft van de dille grof. Snij de verse zalm in blokjes.
-
3
Maak de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de ricotta en de mosterd, voeg de gehakte spinazie en de dille toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Leg de stukjes zalm op de bodem. Verdeel er de vulling over en werk de quiche tot slot af met de geraspte kaas. Bak de quiche 30 à 35 minuten in de oven. Serveer ze met de rest van de dille.