Aardappelsalade met linzen, sojasaus, miso en tofoe
bereiding
-
1
Wikkel de tofoe in een propere handdoek, leg er iets zwaars op en laat hem 30 minuten uitlekken.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de krieltjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met ze peper en zout. Bak de krieltjes 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
-
3
Maak de marinade. Pel en plet de knoflook in een mengkom. Rasp er de gember bij en roer er de sojasaus, de misopasta, de sambal oelek en de bruine suiker onder.
-
4
Snij de uitgelekte tofoe in blokjes van 1 à 2 cm en wentel ze door het maïszetmeel. Verhit de olie in een pan en bak de tofoe in 4 minuten goudbruin en krokant. Leg de gebakken stukjes tofoe in de marinade en meng alles goed onder elkaar.
-
5
Maak de linzen. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon, snij ze fijn en meng ze onder de linzen. Kruid ze met peper en zout en overgiet ze met de olijfolie.
-
6
Verdeel de linzen over bokaaltjes. Leg er enkele blokjes tofoe op en overgiet ze met de marinade. Schik er ten slotte de krieltjes bij en werk de bokaaltjes af met de peterselie.