Recept

Kartoffelsalade met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: de bouillon maakt deze aardappelsalade heel smeuïg. Je kunt ze nog extra afwerken met een hardgekookt eitje als je daar zin in hebt.

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij het spek in reepjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak het spek goudbruin. Haal het spek uit de pan.

  2. 2

    Maak de saus. Schil de uien en snij ze in halve ringen. Verhit nog eens 2 eetlepels olijfolie in de braadpan van het spek. Bak de uien op een middelhoog vuur bruin en helemaal zacht.

  3. 3

    Blus de uien met de balsamicoazijn en laat de azijn even uitdampen. Giet vervolgens de bouillon over de uien en laat het vocht 2 minuten inkoken. Haal de saus van het vuur en meng er de mosterd onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Snipper de peterselie fijn. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes. Lepel de uiensaus in een bord en schik er het spek en de aardappelen in. Werk ze af met de peterselie en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kartoffelsalade met spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!