Balletjes van schapenplattekaas en spinazie in tomatensaus
bereiding
-
1
Spoel de spinazie. Stoof ze aan in wat olijfolie. Laat de spinazie nadien goed uitlekken.
-
2
Meng de schapenplattekaas met de eidooier, de bloem, de parmezaan en de uitgelekte spinazie. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat, het knoflookpoeder en de cayennepeper. Rol er balletjes van, bestuif ze eventueel met wat extra bloem als het mengsel te plakkerig is.
-
3
Bak de balletjes kort goudbruin in een pan met olijfolie. Hou ze apart.
-
4
Maak de saus. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Stoof de knoflook en de ui aan in olijfolie. Voeg de kerstomaatjes uit blik en de groentebouillon toe en kruid met peper, zout, de gedroogde oregano en het gedroogd basilicum. Laat de saus sudderen op een zacht vuurtje.
-
5
Leg na 20 minuten de balletjes van schapenplattekaas in de saus. Laat ze nog zo’n 15 minuten meegaren. Werk net voor het serveren af met een flinke draai van de pepermolen en het vers basilicum.