Recept

Pizza bianca met schapenkaas en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schapenplattekaas is wat vetter dan plattekaas van koemelk. Dat zorgt net voor die extra lekkere en rijkelijke smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.

  2. 2

    Klop de schapenplattekaas even los in een kom en kruid hem met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de pizzabodem met de gekruide schapenplattekaas, maar hou de randen vrij.

  4. 4

    Halveer de aspergepunten en schik ze op de pizza. Spoel de courgette en snij ze met een dunschiller in linten. Schik ook de courgettelinten op de pizza.

  5. 5

    Bestrijk de randen van de pizza met een borsteltje met olijfolie en bedruppel de rest van de pizza met een eetlepel olijfolie. Bestrooi de pizza met een beetje verse tijm, maar hou wat apart voor de afwerking. Bak de pizza zo’n 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Hak de bladpeterselie fijn. Haal de pizza uit de oven. Scheur de parmaham in stukjes en schik ze op de pizza. Strooi er de rest van de tijm en de fijngehakte bladpeterselie over. Bedruppel met nog wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza bianca met schapenkaas en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!