Recept

Thaise balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker pittig hapje op een stokje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook. Maak het lente-uitje schoon en snipper het fijn. Meng het gehakt in een kom met de knoflook, het gesnipperde lente-uitje, de gember, het ei, de panko en de sesamolie en kruid met peper en zout. Meng tot een egale massa en rol er hapklare balletjes van.

  2. 2

    Maak de saus. Meng in een steelpannetje de sojasaus, de mirin, de honing, de rijstazijn en de sesamolie goed los. Warm de saus al roerend op en laat ze wat inkoken tot ze stroperig wordt.

  3. 3

    Bak de balletjes in de olie aan alle kanten goudbruin. Prik ze op satéprikkers en leg ze in een ovenschaal. Giet er de saus over en gaar ze nog 15 minuten in de oven. Lepel de saus regelmatig over de balletjes.

  4. 4

    Werk de spiesjes af met de koriander en de extra gesnipperde lente-ui. Serveer ze met de rest van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise balletjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • gemengd gehakt350 g
  • knoflook1 teentje
  • lente-ui (+ extra voor de afwerking)1
  • geraspt gember1 el
  • koriander (voor de afwerking) handje
  • ei1
  • panko (of paneermeel)2 el
  • sesamolie½ el
  • olie (om te bakken)1 el
  • peper en zout
  • Voor de saus
  • sojasaus50 ml
  • mirin (rijstwijn)50 ml
  • honing90 ml
  • rijstazijn2 el
  • sesamolie1 el

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!