Recept

Geitenkaasdip met gebakken artisjok

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke en gezonde dipsaus voor je aperoplank, van Karolien Olaerts.

bereiding
  1. 1

    Laat de artisjokharten goed uitlekken en knijp er voorzichtig het overtollige vocht uit. Snij ze in de lengte in kwarten.

  2. 2

    Verwarm de olijfolie in een pan en bak de artisjokken op een relatief hoog vuur. Laat ze een mooi kleurtje krijgen en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Hak intussen de verse kruiden fijn. Zet het vuur onder de gebakken artisjokken uit en schep de kruiden door de artisjokken.

  4. 4

    Doe de geitenkaas, de yoghurt en de honing in een kom. Kruid met versgemalen zwarte peper, roer goed om tot alles mooi gemengd is en schep de dip in een serveerkommetje. Verdeel de gebakken artisjokken eroverheen en besprenkel met nog een dun straaltje honing. Hak de walnoten grof en strooi ze over de dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geitenkaasdip met gebakken artisjok

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!