Spinaziepancakes met geitenkaassausje
bereiding
-
1
Spoel de spinazie en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet ze af en duw er door een zeef het meeste vocht uit. Doe de spinazie in een maatbeker en mix de spinazie fijn met de amandelmelk.
-
2
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Doe het havermoutmeel in een mengkom, voeg het bakpoeder, de eidooiers en de spinazie toe en roer tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Kruid met peper en zout.
-
3
Prak de geitenkaas fijn met een vork en meng er de zure room en de gehakte kruiden door. Breng het sausje op smaak met peper en zout.
-
4
Spoel de radijzen en snij ze in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes.
-
5
Verhit een scheutje plantaardige olie in een pan en bak kleine pancakes van het beslag. Er passen ongeveer 3 pancakes in een grote pan. Stapel ze en werk ze af met de geitenkaassaus, de radijsjes, de kerstomaatjes en de scheutjes naar keuze.