Mozzarellamousse met meloen, ham en balsamico
bereiding
-
1
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm intussen de bouillon op en laat die tot de helft inkoken. Haal de bouillon van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Snij de mozzarella in kleine stukjes en voeg die toe aan de bouillon. Mix alles fijn en haal het mengsel door een zeef.
-
2
Klop de room stijf. Spatel de room door het mozzarellamengsel en kruid de mousse met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak met gekarteld mondje en laat ze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
3
Mix het vruchtvlees van 1/4 cavaillon fijn. Snij het andere stuk in fijne partjes voor de afwerking.
-
4
Lepel een bodempje gemixte cavaillon in kleine glaasjes. Spuit er de mozzarellamousse op en werk de glaasjes af met balsamicocrème, een partje meloen en een blaadje basilicum.