Deens smørrebrød
bereiding
-
1
Rooster het brood. Maak de avocadotopping. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Sprenkel er wat citroensap over. Maak de radijzen schoon en snij ze in fijne plakjes.
-
2
Bestrijk 4 sneetjes brood met de roomkaas. Werk ze af met de plakjes avocado en radijzen. Kruid ze met peper en zout. Werk ze af met de sesamzaadjes en de koriander.
-
3
Maak de rodebiettopping. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Snij de rode biet in fijne plakjes. Spoel de komkommer en snij hem in fijne plakjes. Snij de haring in fijne repen.
-
4
Bestrijk de overige 4 sneetjes brood met de roomkaas. Verdeel hier de haring, de komkommer, de rode biet en de rode ui over. Werk af met de kappertjes en de dille. Kruid ze met peper en zout.