Caponata met aubergine en knoflookbroodjes
bereiding
-
1
Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij de stengels in fijne plakjes. Snij de aubergine in blokjes. Maak de paprika schoon en snij 'm in blokjes.
-
2
Verhit wat olijfolie in een steelpan en bak de aubergineblokjes op een laag vuur gaar en goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Doe de ui, de paprika en de selder in de pan en laat ze 2 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes, de aubergine en de rodewijnazijn toe en laat op laag vuurtje 20 minuten stoven.
-
3
Hak de peterselie fijn. Voeg de kappertjes en de olijven toe en laat nog enkele minuten mee opwarmen. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.
-
4
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de knoflookbroodjes. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie. Meng de zachte boter met de knoflook en de peterselie. Snij het brood in plakjes. Smeer er een laagje knoflookboter op en bestrooi ze met de kaas. Bak ze 5 minuten in de oven.
-
5
Serveer de caponata met de knoflookbroodjes.