Recept

Caponata met gegrilde zwaardvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Caponata is een heerlijke saus uit Sicilië op basis van aubergine, tomaten en kappertjes. De smaak van caponata past perfect bij gegrilde vis. Geniet van dit recept à la Pascale Naessens. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergine en snij ‘m in blokjes. Doe de aubergineblokjes in een vergiet en strooi er 1 koffielepel zout over. Laat 30 minuten staan. Spoel met water en dep droog.

  2. 2

    Spoel de bleekselder en de courgette en snij ze in kleine blokjes. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes krokant aan. Voeg de rode ui, bleekselder en courgette toe en roerbak 10 minuten.

  4. 4

    Snij de ansjovisfilets fijn. Doe de ansjovis bij de groenten en voeg ook de olijven, rozijnen, kappertjes, tomatenblokjes en rodewijnazijn toe. Laat nog 10 minuten stoven met een deksel. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Spoel de citroen en rasp de schil. Wrijf de zwaardvis let in met olijfolie. Bak de zwaardvis kort aan op de grill. Kruid met peper en zout. Werk af met geraspte citroenschil. Serveer de zwaardvis met de caponata en strooi er de pijnboompitjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caponata met gegrilde zwaardvis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!