Recept

Klassieke Eton mess met rood fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is dé Britse dessertklassieker... en hij is héérlijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Klop de eiwitten met het snuifje zout op tot een licht schuimig mengsel. Voeg dan de fijne suiker in 3 keer toe. Wacht tot de suiker volledig opgenomen is voor je het volgende deel toevoegt en klop het eiwit op hoge snelheid stijf. Klop tot alle suiker is opgelost en je een mooi glanzend schuim hebt. Voeg de poedersuiker toe en klop snel door. Het eiwit is goed als het glanst en je stevige pieken kunt trekken.

  2. 2

    Spuit de meringue met een slagroomspuit op het bakpapier. Droog de meringue 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat hem nog 1 uur in de oven staan.

  3. 3

    Verbrokkel de meringue. Klop de slagroom voor de afwerking op met de poedersuiker. Snij het fruit in stukjes. Vul de glaasjes met een laagje verkruimelde meringue, slagroom en vers fruit, lepel er wat frambozencoulis over en herhaal de laagjes. Werk af met enkele blaadjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke Eton mess met rood fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!