Focaccia met gegrilde groenten en provolone
bereiding
-
1
Maak de marinade. Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit de citroen. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Spoel de courgette en de paprika’s en snij ze in repen. Verdeel er de helft van de marinade over en laat ze 10 minuten marineren.
-
2
Verhit ondertussen een grillpan of BBQ. Snij het focacciabrood in stukken en halveer ze. Borstel de snijkanten in met olijfolie en gril ze 3 à 5 minuten of tot het brood grillstreepjes heeft. Gril ook de groenten tot ze zacht zijn.
-
3
Snij de burrata in plakjes. Besprenkel de onderste helften van het brood met nog wat marinade en leg er de gegrilde groenten in laagjes op. Leg hierop de plakjes provolone en burrata. Leg er een handvol spinazie bovenop en sprenkel er nog wat marinade over. Dek af met de bovenkant van de focaccia.