Recept

Pan con tomate met sardines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Bij tapas horen sardientjes! Gewoon gebakken met wat peper en zout en een vleugje citroen smelten ze op je tong. Als ik ze naar het strand wil meenemen, gebruik ik gefileerde sardientjes. Met de pan con tomate eten ze extra makkelijk.”

bereiding
  1. 1

    Duw het vruchtvlees uit de tomaten en prak het fijn zonder de schil. Kruid het met peper en zout.

  2. 2

    Bak de sardinefilets op de plancha of in de pan en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Snij het stokbrood in lange schuine stukken. Pel het teentje knoflook. Wrijf de stukken stokbrood in met de knoflook en gril ze op de grill of in de toaster. Je kunt ook vers stokbrood gebruiken.

  4. 4

    Verdeel eerst wat tomatenpulp over de broodjes en leg hierop de sardines. Werk ze af met de peterselie en serveer ze met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pan con tomate met sardines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!