Zalm-halloumispiesjes met pasta pesto en gemarineerde tomaatjes
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem meteen onder koud water. Lepel er de pesto onder.
-
2
Snij de halloumi en de zalm in gelijke blokjes. Prik de zalmblokjes afwisselend met de blokjes halloumi op spiesjes. Verhit een grillpan. Bestrijk de spiesjes met olijfolie, bestrooi ze met Italiaanse kruiden en gril ze goudbruin en gaar in de grillpan.
-
3
Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de ui. Meng de tomaatjes met de ui, een snuifje Italiaanse kruiden, de balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie. Kruid ze met extra peper en zout.
-
4
Serveer de pasta pesto met de zalm-halloumispiesjes en de gemarineerde tomaatjes. Werk af met de verse oregano.