Geroosterde bloemkool en broccoli met amandelen en tahindressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de broccoli en de bloemkool schoon en snij ze in roosjes.
-
2
Leg de roosjes op een bakplaat en bedruppel ze met de olijfolie. Kruid ze met de za'atar, peper en zout. Rooster ze zo'n 30 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de dressing. Pers het sap uit de citroen. Meng de tahin en het citroensap onder de Griekse yoghurt. Kruid de dressing met peper en zout en voeg eventueel een beetje water toe om de dressing lopender te maken.
-
4
Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof.
-
5
Haal de broccoli- en bloemkoolroosies uit de oven. Leg ze op een bord of schaal en bedruppel ze met de dressing. Werk ze af met de geroosterde amandelschilfers en geef er een partje citroen bij.