Plaattaart met aardbeien, witte chocolade en kokos
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakplaat (39 x 26 cm) in en bestuif ze met wat bloem. Schud het teveel eraf. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, de suiker en de vanillesuiker in 10 minuten romig. Klop er één voor één de eieren door en klop er vervolgens ook de ricotta onder.
-
2
Rasp de schil van de citroen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en doe de geraspte citroenschil erbij. Roer tot een beslag. Doe het beslag in de vorm en strik het gelijkmatig uit. Spoel, droog en halveer de aardbeien. Verdeel ze over het beslag en druk ze er licht in.
-
3
Bak de plaattaart in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
-
4
Smelt de chocolade met de melk op een heel zacht vuur of in de microgolfoven (400 watt, 1 minuut). Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de suiker en giet er de gesmolten chocolade over. Strooi er nog de kokosrasp over en snij de taart in stukken.