Recept

Supersimpele dubbele chocoladecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig zoet dessert voor veel volk!

Nog even wachten? Je kunt de chocoladetaart meteen serveren of even laten opstijven in de koelkast voor een frisse en stevige topping.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cake. Smelt de chocolade met de boter. Meng in een aparte kom de eieren met de suiker. Voeg er nadien beetje bij beetje de bloem aan toe. Meng er dan het chocolademengsel onder.

  2. 2

    Vet een bakblik van 28 x 20 cm in met de extra boter en bestuif het met de extra bloem. Giet er het beslag in en bak de cake zo’n 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de topping. Smelt de chocolade met de room op een zacht vuur. Mix het chocolademengsel onder de mascarpone.

  4. 4

    Laat de chocoladecake afkoelen. Lepel de mascarponetopping op de cake, maar laat de randen vrij. Hak de extra chocolade en strooi hem over de mascarponetopping.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Supersimpele dubbele chocoladecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!