Recept

Zuurdesemtoast met avocado, burrata en zadencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een heerlijke gezonde toast!

Avocado’s zijn erg veelzijdig. Bovendien bevatten ze veel gezonde vetten én heel veel vezels.

Budgettip: je kunt ook avocadoblokjes uit de diepvries gebruiken om guacamole te maken.

 

bereiding
  1. 1

    Halveer de avocado's en plet het vruchtvlees fijn. Pers het sap uit de citroen. Breng de avocado op smaak met peper, zout, citroensap en een snuifje cayennepeper.

  2. 2

    Maak de crumble. Doe de zaden in de blender, voeg de panko, de peterselie, de walnoten en de olijfolie toe en hak tot een fijne crumble. Breng de crumble op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en bak ze krokant in wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout. `

  4. 4

    Rooster ondertussen de sneetjes zuurdesembrood in de toaster of de grillpan. Pel de rode ui en snij ’m in fijne ringen. Halveer de bolletjes burrata.

  5. 5

    Beleg de geroosterde toast royaal met avocado. Leg er een stuk burrata en wat gebakken champignons op. Werk de toasts af met de uiringen en de zadencrumble. Werk af met een takje groen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zuurdesemtoast met avocado, burrata en zadencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!