Zalmburger op zuurdesemtoast met avocado en kruidenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de zalmfilet fijn in een blender. Meng met de lente-ui en chilipeper. Voeg cayennepeper, zout, hazelnootpoeder en een eidooier toe. Maak er 4 burgers van. Leg even terug in de koelkast.

  2. 2

    Snij de appel in flinterdunne plakjes en besprenkel ze met 2 el citroensap. Halveer de avocado’s. Hou 4 plakjes apart voor de afwerking en prak de rest fijn. Meng met de Griekse yoghurt, peper, zout, cayennepeper en geraspte schil en sap van de limoen.

  3. 3

    Bak de zalmburgers krokant in een eetlepel olijfolie. Rooster de sneetjes zuurdesembrood. Pluk de blaadjes van de munt en koriander, meng met de rucola en snijbiet. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap en enkele eetlepels olie, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Smeer wat van de avocadospread op de toast, leg er de plakjes appel en een zalmburger op. Werk af met de kruidensalade en een plakje avocado.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!