Recept

Lasagnesalade met tonijn, ansjovis, kappertjes en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koop tonijn, ansjovis en kappertjes gerust in bulk, want de ingrediënten geven instant smaak en zijn dus handig om in huis te hebben. Ansjovisfilets en kappertjes kun je voor meerdere recepten gebruiken. Breng er een pastasaus mee op smaak of verwerk ze in een saladedressing.

bereiding
  1. 1

    Breek de lasagnevellen in twee en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Besprenkel met olijfolie en zet aan de kant.

  2. 2

    Giet de tonijn af en doe ’m in een kom. Hak de ansjovis fijn. Snij de tomaten in kwartjes, halveer de olijven. Doe de ansjovis, de tomaten en de olijven bij de tonijn. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Meng alles goed door elkaar.

  3. 3

    Maak de gremolata. Hak de peterselie fijn en doe ze in een kommetje. Voeg de geraspte citroenschil toe. Pel en pers de knoflook en voeg eveneens toe. Meng alles goed onder elkaar.

  4. 4

    Schik de lasagnevellen op een bord en schep er het tonijnmengsel bij. Werk af met de gremolata en de kappertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagnesalade met tonijn, ansjovis, kappertjes en gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!