Recept

Pasta alla puttanesca met tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Rode pastasauzen blijven dé winner bij ons. Mijn favoriet is een echte smaakbom, dankzij de ansjovisfilets, kappertjes en olijven"

bereiding
  1. 1

    Laat de tonijn uitlekken. Snij de olijven in ringen. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de uien en de knoflook in. Laat er de ansjovis in smelten en roer om. Breng op smaak met sriracha en roer er de tomatenpuree door.

  2. 2

    Schenk er de passata van kerstomaten bij, voeg de kappertjes en de olijven toe en laat 10 minuutjes op een zacht vuur sudderen. Doe er ten slotte de goed uitgelekte tonijn bij en warm nog even door.

  3. 3

    Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de linguine in een mooie schaal, lepel er de pastasaus bij en werk af met de gehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta alla puttanesca met tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!