Romige pompoensoep met zadencrumble en croutons
bereiding
-
1
Maak de worteltjes schoon en snijd ze met het vruchtvlees van de pompoen in gelijke stukken. Snipper de ui en de gember fijn.
-
2
Fruit eerst de gesnipperde ui, knoflook en gember in de olie, voeg de wortel- en pompoenstukjes toe en strooi er het koriander- en komijnpoeder over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog een 20 minuten pruttelen.
-
3
Mix de soep en breng op smaak met de room, peper en zout.
-
4
Snipper voor de afwerking de knoflook fijn. Hak de walnoten grof en rooster ze in een pannetje. Voeg de gesnipperde knoflook en pompoenpitten toe en roerbak verder, kruid nog met peper en zout.
-
5
Bak de broodcroutons krokant in wat olijfolie. Serveer de soep met de crumble en strooi er eventueel nog wat verse koriander over.