Bloemkoolsoep met luxetoppings
bereiding
-
1
Maak de soep. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil de knolselder en de aardappel en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit alle groenten in een grote kookpot aan in wat boter en kruid ze met peper, zout, cayennepeper en komijnpoeder. Voeg de tijm toe. Blus de groenten met de bouillon en breng die aan de kook. Laat de soep 25 minuten onder deksel op een zacht vuur garen.
-
2
Haal de tijm uit de pot en mix de soep. Voeg de room toe en kruid eventueel met nog wat extra zout, peper of cayennepeper.
-
3
Maak de geroosterde bloemkoolroosjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloemkoolroosjes in een kommetje, strooi er het kerriepoeder, peper en zout over. Sprenkel er wat olijfolie over en hussel alles door elkaar tot de bloemkool mooi geel kleurt. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 12 à 15 minuten goudbruin in de oven.
-
4
Maak de zadencrumble. Rooster de zaden in een pannetje meng ze daarna met de olijfolie. Doe ze in een kommetje.
-
5
Verdeel de gerookte paling in hapklare porties en leg ze op een bordje.
-
6
Werk de soep zelf af en maak een rechte lijn met de popcorn, de bloemkoolroosjes, de paling, de crumble en de peterselie, of zet de toppings in kommetjes op tafel zodat je gasten hun soep zelf kunnen afwerken.