Wortelmuffins
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in of plaats papieren muffinvormpjes in de holtes. Doe het speltmeel, het bakpoeder, het zout, de kaneel, de gember en de nootmuskaat in een grote kom en meng goed door elkaar.
-
2
Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de gesmolten kokosolie, de honing, het vanille-extract en de geraspte wortelen toe. Rasp de schil van de sinaasappel, pers het sap uit en voeg beide toe. Meng goed door elkaar.
-
3
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens het chiazaad toe en meng nogmaals.
-
4
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Bak de muffins 20 à 25 minuten in de oven. Haal de muffins uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen in de muffinvorm. Laat ze nadien volledig afkoelen op en rooster. Lekker met een lepel yoghurt erbij.