Gebakken pladijs met salade van spitskool en lente-ui
bereiding
-
1
Pers het sap uit de citroen. Maak de spitskool schoon en snij ze in fijne repen. Spoel de appel en de komkommer. Verwijder het klokhuis uit de appel en de zaadjes uit de komkommer. Snij de appel en de komkommer in staafjes. Besprenkel ze met het citroensap. Spoel en halveer de druiven. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringetjes. Meng de groenten en het fruit.
-
2
Maak de dressing. Meng daarvoor de plattekaas met de mayonaise en de mosterd. Breng hem op smaak met peper en zout.
-
3
Dep de pladijzen droog en bak ze elk afzonderlijk in een pan met flink wat boter en olijfolie. Bak ze ook op de andere kant. Hou de pladijzen warm in de oven, tot ze allemaal gebakken zijn.
-
4
Meng de dressing door de salade. Serveer de gebakken pladijzen met de salade, werk ze af met de gedroogde uitjes en geef er nog een sneetje brood bij.