Op de graat gebakken schartong met geroosterde aardappelen en pickles van rode ui
bereiding
-
1
Maak de pickles. Pel de uien en snij ze in dunne halve ringen. Pel de knoflook. Doe de azijn, de suiker, het zout en de peperkorrels in een pannetje en breng het aan de kook. Voeg de ui en de knoflook toe wanneer de azijn kookt. Laat het geheel 2 minuten zachtjes koken. Giet alles in een schone glazen pot van 500 milliliter en sluit het deksel. Laat de pickles afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar hem daarna in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Haal ze uit het water en kneus ze met de onderkant van een stevig glas tot ze ongeveer 2 cm dik zijn. Leg de geplette aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en kruid ze met de tijm en grof zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.
-
3
Dep ondertussen de vissen droog met keukenpapier en bak ze elk afzonderlijk gaar in een pan met de helft boter en olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm in de oven.
-
4
Serveer de gebakken schartong met de pickles van rode ui, de aardappelen en de waterkers.