Recept

Libanees platbrood met hummus, pittig gehakt en geroosterde spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

• “Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door krokant gebakken kikkererwten of oven­geroosterde bloemkoolroosjes.” 

• “Fan van gepekelde groentjes? Vervang de srirachamayonaise dan door pickles, zoetzure augurken of zilver­uitjes. Ook lekker!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de knoflook en de rode uien. Halveer de spruitjes en meng er de helft van de rode ui, de honing, de sojasaus en de graanmosterd onder. Stort ze op een met bak­papier beklede bakplaat. Bak de spruitjes 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een wok en fruit er de knoflook en de rest van de rode ui in. Rasp er de gember bij en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt krokant en breng het op smaak met de vissaus en de sriracha.

  3. 3

    Verwarm de Libanese platbroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ze met hummus en leg er het krokant gebakken gehakt en de ovengeroosterde spruitjes op. Werk ze af met srirachamayonaise naar smaak en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Libanees platbrood met hummus, pittig gehakt en geroosterde spruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!