Zarzuela met schelvismoten, mosseltjes en inktvis
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en hou ze warm. Spoel de mosselen grondig.
-
2
Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie en voeg de tomaten toe. Laat de tomaten zachter worden en blus ze met de witte wijn. Laat de saus even koken. Breng ze op smaak met peper, zout en de cayennepeper.
-
3
Snij de inktvistubes in ringen. Voeg de inktvis en de mosselen toe aan de saus, kruid ze met peper en zout en zet het deksel op de pot. Laat 5 minuten garen. Leg er de schelvismoten op en laat nog 8 à 10 minuten verder stoven, tot de vis gaar is.
-
4
Snipper de peterselie. Verdeel het stoofpotje over diepe borden. Leg er enkele gekookte aardappelen bij, strooi er de gehakte peterselie over en serveer met een partje citroen.