Recept

Stoofpotje van kip met appel, cider en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stoofpotje à la Pascale!

Gebruik voor dit stoofpotje appelen die hun stevigheid niet verliezen. Een jonagold is hier perfect voor, want die houdt zijn vorm tijdens het verhitten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel een ovenschaal met de olijfolie.

  2. 2

    Leg de kippenbouten in de ovenschaal en kruid ze met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. Pel de knoflookteentjes en leg ze bij in de ovenschaal.

  3. 3

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in partjes. Leg ze bij in de ovenschaal. Leg er ook de takjes rozemarijn bij en overgiet alles met de cider.

  4. 4

    Zet de ovenschaal zo’n 50 minuten in de oven tot de kip volledig gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van kip met appel, cider en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!