Stoofpotje van varkensvlees, appel venkel en appelcider
bereiding
-
1
Snij de venkels in partjes. Pel de ui en snij hem in partjes. Pel en plet de knoflook. Snij het vlees in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter.
-
2
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak het vlees goudbruin aan. Kruid het met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Voeg de venkel, de ui en de knoflook toe en bak ze kort aan. Blus met de cider en de fond. Voeg het vlees, de laurier en de tijm toe en laat afgedekt minstens 2 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg indien nodig af en toe wat water toe.
-
3
Snij de appelen in partjes. Smelt een klontje boter en bak de appelpartjes goudbruin. Strooi er tijdens het bakken de suiker over. Voeg de appelen het laatste halfuur toe aan de stoofpot. Lekker met gebakken aardappeltjes, brood of kroketjes.