Snelle kokos-maaltijdsoep
bereiding
-
1
Los 1 blokje kippenbouillon op in 500 milliliter water. Pocheer er de kip-filets 10 minuten in. Laat de kipfilets goed uitlekken. Trek met een vork de kip in stukken. Kruid de kip met de kippenkruiden en bak ze goudbruin en krokant in een scheutje olijfolie.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de courgettes en de wortelen schoon en snij ze met een spiralizer in lange sliertjes.
-
3
Verhit olijfolie in een pot en stoof de sjalot en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en bak ze krokant. Blus met de kokosmelk, verkruimel er het andere bouillonblokje bij en leng aan met 400 milliliter water. Voeg de courgette- en wortelnoedels toe en laat de soep op een zacht vuur 10 minuten sudderen.
-
4
Snipper de waterkers. Schenk de soep in kommen en werk ze af met de kip en de waterkers.