Recept

Udonnoedelsoep met buikspek en paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke Aziatische maaltijdsoep.

bereiding
  1. 1

    Veeg de kombu zorgvuldig af met een doek, maar spoel ‘m zeker niet. Dompel de kombu in een kookpan met 1 l water en breng aan de kook. Verwijder de kombu zodra het water begint te koken en breng het water dan opnieuw aan de kook. Doe de shiitake's en de steranijs in de kookpan. Laat 10 minuten trekken op een laag vuur. Giet de bouillon door een neteldoek in een kookpan, voeg er indien nodig nog een beetje water bij en breng op smaak met sojasaus.
 

  2. 2

    Gaar de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 Maak de paksoi schoon en halveer in de lengte. Laat licht kleuren in een hete kookpan met sesamolie. Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 5 minuten licht sudderen. Breng op smaak met sojasaus en rijstwijn.

  3. 3

    Spoel de lente-uitjes en snij in ringen. Snij het buikspek in dunne schijven. Verdeel het samen met de uitgelekte noedels over kommetjes. Giet de hete soep eroverheen, bestrooi met lente-uitjes en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Udonnoedelsoep met buikspek en paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!