Minitulband-pistachecake met roze glazuur en granaatappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 125 g van de pistachenoten fijn in een blender, hou de rest apart voor de afwerking. Meng de gehakte pistachenoten met de bloem, een snuifje zout, het bakpoeder en de suiker.
-
2
Klop de eiwitten stijf met het zout. Smelt in een pannetje de boter op een zacht vuur.
-
3
Vet 2 kleine tulbandcakevormen (12 cm diameter) in met de extra boter en bestuif met de extra bloem. Meng de gesmolten boter en het rozenwater door het pistache-bloemmengsel. Spatel er de opgeklopte eiwitten door.
-
4
Verdeel het beslag over de vormen en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof met een hakmes.
-
5
Maak het granaatappelglazuur. Haal de pitjes uit de granaatappel en vang het sap op. Pers de citroen. Meng 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel granaatappelsap door de poedersuiker.
-
6
Ontvorm de tulbandjes en laat afkoelen op een rooster. Lepel er het glazuur over en strooi er wat granaatappelpitjes en de gehakte pistaches over.