Recept

Minitulband-pistachecake met roze glazuur en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze schattige tulbandcakes stelen de show op elk feestje en vallen bij iedereen in de smaak! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak 125 g van de pistachenoten fijn in een blender, hou de rest apart voor de afwerking. Meng de gehakte pistachenoten met de bloem, een snuifje zout, het bakpoeder en de suiker.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met het zout. Smelt in een pannetje de boter op een zacht vuur.

  3. 3

    Vet 2 kleine tulbandcakevormen (12 cm diameter) in met de extra boter en bestuif met de extra bloem. Meng de gesmolten boter en het rozenwater door het pistache-bloemmengsel. Spatel er de opgeklopte eiwitten door.

  4. 4

    Verdeel het beslag over de vormen en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof met een hakmes.

  5. 5

    Maak het granaatappelglazuur. Haal de pitjes uit de granaatappel en vang het sap op. Pers de citroen. Meng 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel granaatappelsap door de poedersuiker.

  6. 6

    Ontvorm de tulbandjes en laat afkoelen op een rooster. Lepel er het glazuur over en strooi er wat granaatappelpitjes en de gehakte pistaches over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minitulband-pistachecake met roze glazuur en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!