Kippensoep met maïs en flatbread
bereiding
-
1
Meng voor het flatbread het bakpoeder en een snuifje zout onder de bloem. Klop de melk onder de olijfolie en giet dit langzaam bij de droge ingrediënten. Kneed tot een soepel deeg. Laat 10 minuten rusten.
-
2
Roerbak de soepgroenten 2 minuten in olijfolie op een hoog vuur. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Leg er de kipfilets in en laat ze 10 minuten pocheren.
-
3
Haal de kip uit de bouillon en laat wat afkoelen. Trek het vlees dan in stukken en leg het terug in de soep. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
4
Snij de lente-ui in ringetjes. Verdeel het deeg in vier porties en rol ze op een met bloem bestoven werkblad zo plat mogelijk uit. Bak elk vel deeg in olijfolie langs beide kanten goudbruin in een pan. Schep de soep in borden en werk af met de maïs, de lente-ui en de verse oregano. Serveer er het flatbread bij.