Gehaktbrood met havermout-notenkorst en bonte salade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het kippengehakt met het amandelpoeder. Breng op smaak met peper en zout en vorm er een langwerpig gehaktbrood mee.
-
2
Hak de havermout en de walnoten grof in een kleine blender en doe ze in een diep bord. Wentel het gehaktbroodje er helemaal door. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 35 minuten in de oven.
-
3
Maak de salade. Snij de broccoli in roosjes. Maak de boontjes schoon en blancheer ze samen met de broccoli en de erwtjes in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen. Snij ondertussen de sinaasappel (à vif) in partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Maak de blaadjes little gem los en halveer ze eventueel. Doe alle groenten, de sinaasappelpartjes en de sla in een grote slakom.
-
4
Meng de mosterd met het sinaasappelsap, de roze peperbolletjes en de olijfolie. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout en verdeel ze over de salade. Werk ze af met de gehakte walnoten.
-
5
Laat het gehaktbroodje even rusten onder aluminiumfolie en snij het in plakken. Serveer ze met de salade. Lekker met krieltjes.