Rogvleugel met knolseldermousseline, waterkers en gerookte tijmboter
bereiding
-
1
Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Zet ze in een kookpot onder met water, voeg het bouillonblokje toe en kook ze beetgaar. Giet ze af, pureer ze en roer ze glad met de room. Breng de mousseline op smaak met peper en zout.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de roggevleugels één voor één goudbruin aan beide kanten in een pan met wat boter. Leg ze daarna op een bakplaat in de oven en laat ze nog 15 minuten verder garen.
-
3
Doe 120 gram boter in een pot met deksel. Prik de gedroogde tijm in de boter, steek de takjes aan met een lucifer en zet het deksel op de pot. Zo vormt zich rook, die de boter smaak geeft. Verwijder het deksel en de takjes tijm en laat de boter smelten op het vuur.
-
4
Verdeel de roggevleugels en de knolseldermousseline over de borden, lepel er de gerookte tijmboter over en leg er de waterkers bij. Werk af met een takje verse rozemarijn.