Kleine pistachefrangipanes met marmelade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak eerst de bodem. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de koude boter in heel kleine blokjes toe en meng met de vingers kort tot een kruimelig deeg. Voeg het ijskoude water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot 5 mm dikte. Vet de vormpjes in met boter en bestrooi ze met bloem. Snij cirkels uit het deeg die enkele centimeters groter zijn dan de diameter van de vormpjes. Beleg de vormpjes met het deeg en druk het lichtjes aan. Bedek ze met een stukje bakpapier en leg er bakbonen of een gewichtje op. Bak de bodems 12 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat de bodems even afkoelen.
-
3
Maak intussen de vulling. Maal de pistache-noten en de amandelen fijn in de blender. Klop de boter luchtig met de suiker. Voeg de gemalen noten, de eieren, de bloem en het zout toe en meng kort.
-
4
Lepel een beetje marmelade en noten-vulling in de taartbodems. Hak de extra pistachenoten grof en strooi ze over de vulling. Bak de taartjes nog 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.