Tortellini met zalm en venkel in dille-citroensaus
bereiding
-
1
Kook de tortellini beetgaar in lichtgezouten water. Blancheer de zalm in de visbouillon. Haal de zalm uit de bouillon, bewaar de bouillon.
-
2
Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Snipper ook de venkel fijn. Stoof de sjalot en de venkel aan in boter. Voeg 3 eetlepels citroensap, de ricotta, de mosterd en de fijngehakte bieslook en dille toe. Blus met de witte wijn en de helft van de bewaarde visbouillon.
-
3
Laat de saus op een zacht vuur 10 minuten indikken, bind indien nodig met sausbinder. Breng de saus verder op smaak met peper en zout. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
-
4
Meng de pasta met de zalm en de saus en verdeel er de geroosterde amandelschilfers, de geraspte citroenschil en de rest van de dille over. Serveer meteen.