Pasta met geroosterde zalm, ovenvenkel met chorizocrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij de stronkjes in fijne partjes. Meng de venkel met de knoflook, 2 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn.
-
2
Bereid intussen de zalm voor. Mix de chorizo, het zuurdesembrood en de peterselie samen fijn in een blender. Meng er 3 eetlepels olijfolie onder en kruid de crumble met peper en een beetje zout. Doe de crumble in een ovenschaal.
-
3
Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Als de venkel beetgaar is, leg je de zalmfilets op de venkel. Zet de bakplaat met de venkel en zalm de en de aparte ovenschaal met de crumble nog 15 minuten in de oven.
-
4
Kook intussen de pasta al dente in lichtgezouten water. Giet hem af en laat hem uitlekken. Meng de pasta meteen met de room, een scheutje citroensap, peper en zout. Dek de pasta af en laat 2 hem minuten rusten.
-
5
Leg de pasta op een mooi bord en werk hem af met de geroosterde venkel en de gebakken zalm. Werk het gerecht af met de chorizocrumble.