Kip-cordonbleurolletjes met kruidenpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets in de lengte in twee. Zorg voor 4 gelijke platte stukken. Leg ze op een snijplank en leg er bakpapier op. Klop erop met een zware pan, zodat de stukken mooi platter worden. Haal het bakpapier eraf, kruid de binnenkant met peper en zout en leg er telkens een sneetje kaas en wat ham op.
-
2
Rol de kipfilets op en sluit ze met een prikkertje. Kruid ze langs buiten met peper, zout en de kippenkruiden. Leg ze in een ovenschaal en bedruppel ze met de olijfolie. Gaar ze 25 à 30 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de kruidenpuree. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in 20 minuten. Giet er de melk bij en doe er de boter bij. Kruid met peper en zout. Hak de kruiden fijn en meng ze onder de puree. Serveer de kip-cordonbleurolletjes met de puree en eventueel nog wat verse kruiden.