Tataki van eend, soja en sesam met gebakken noedels
bereiding
-
1
Snij de lente-uien in ringetjes. Haal de blaadjes van de takjes koriander. Snij het pepertje in ringetjes. Kook de noedels, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in veel water. Laat ze uitlekken.
-
2
Bak de eendenborstfilets in een pan met een klein beetje olijfolie 4 minuten aan elke kant. Voeg de cashewnoten toe, 6 eetlepels sojasaus, het sap van de citroen en de rietsuiker. Wentel het vlees door dit mengsel zodat het aan alle kanten een goed laagje van de marinade heeft.
-
3
Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een snijplank. Bestrooi het met sesamzaad en snij het vlees in dunne plakjes.
-
4
Verhit wat sesamolie in een wok en voeg de noedels toe, samen met de lente-ui, het pepertje en 4 eetlepels sojasaus. Roerbak even. Serveer de noedels met het vlees, de gebakken cashewnoten en de korianderblaadjes.