Recept

Filodeegtaart met pompoen en sardientjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde taart om van te smullen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen. Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snij de pompoen met een mandoline in plakjes.

  2. 2

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan samen met de ansjovisfilets. Roer tot de ansjovis-filets zijn opgelost. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.

  3. 3

    Stoof de ui glazig in de pan met de ansjovisfilets en doe er de pompoen bij. Stoof de pompoen 5 minuten en voeg er de knoflook aan toe. Kruid met peper. Bak het geheel nog 2 minuten en haal van het vuur.

  4. 4

    Klop de eieren met de room los in een mengkom. Kruid het mengsel met peper en zout.

  5. 5

    Bekleed de taartvorm van 23 cm diameter met bakpapier. Leg een vel filodeeg op de bodem van de taartvorm en laat de randen omhoog staan. Bestrijk elk velletje filodeeg aan beide kanten lichtjes met olijfolie alvorens het in de taartvorm te leggen.

  6. 6

    Leg de gestoofde pompoen voorzichtig in de taartvorm en giet er het eimengsel over. Bak de taart 35 à 40 minuten in de oven, of tot de vulling stevig en de bovenkant goudbruin en knapperig is.

  7. 7

    Haal de taart uit de oven. Schik er de sardientjes op en werk ze af met de dille en de pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodeegtaart met pompoen en sardientjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!