Recept

Vanillepudding met koekje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De beste optie voor een snel tussendoortje.

TIP: Voor deze klassieke vanillepudding kies je het best volle melk. Natuurlijk kun je ook pudding maken met halfvolle melk, maar die zal iets minder romig zijn van smaak en textuur.

bereiding
  1. 1

    Breng de melk aan de kook in een steelpannetje.

  2. 2

    Klop met een garde de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa. Voeg een beetje warme melk toe en roer glad. Giet dan in een straaltje en al roerend de rest van de warme melk erbij.

  3. 3

    Los het maïszetmeel op in een beetje koud water en voeg dat bij het ei-melkmengsel. Giet alles terug in het steel-pannetje en laat op een zacht vuur indikken, onder voortdurend roeren.

  4. 4

    Giet de pudding in glaasjes of kommetjes en laat hem afkoelen. Steek er voor het serveren een petit-beurrekoekje in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanillepudding met koekje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!