Minivispannetjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de puree. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Voeg wat melk, boter, nootmuskaat, peper en zout toe en roer tot een romige puree. Hou de puree warm. Doe hem in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
-
2
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Spoel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Fruit de sjalot en de knoflook aan in wat boter en blus ze met de witte wijn en 300 milliliter water en verkruimel er het visbouillonblokje bij. Laat de saus inkoken tot de helft. Voeg de tomaat en de room toe. Breng de saus op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Bind de saus met maïszetmeel.
-
3
Leg de stukken vis en de scampi’s rauw in kleine individuele stoofpotjes. Spuit er toefjes puree bij. Giet de saus over de vis, werk de schoteltjes af met de peterselie en gaar ze nog 10 minuten in de oven tot de scampi’s mooi roze kleuren en de vis gaar is.