Gnocchi met gehakt en gekaramelliseerde ui
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Pel de uien en snij in ringen. Fruit de uiringen aan in olijfolie, voeg de sherry-azijn, peper en zout toe. Laat 10 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Bak in een andere pan ondertussen het gehakt rul.
-
2
Kook ondertussen de gnocchi, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken.
-
3
Pel en pers de knoflook. Voeg ’m toe aan de gestoofde uiringen, samen met de champignons en een takje tijm. Roerbak 4 minuten, strooi er de bloem over en blus daarna met de witte wijn. Voeg de bouillon en het gebakken gehakt toe en roer verder tot de saus begint in te dikken. Kruid met peper en zout.
-
4
Meng de gekookte gnocchi door de uien-gehaktsaus, verdeel over individuele potjes (of 1 grote schotel) en zet nog 15 minuten in de oven. Werk af met een extra takje tijm.